Warning: The magic method OCDI\OneClickDemoImport::__wakeup() must have public visibility in /customers/2/1/e/rijschoolhenkvenema.nl/httpd.www/wp-content/plugins/dricub-driving-school-demo-installer/inc/OneClickDemoImport.php on line 128 Werkwijze - Rijschool Henk Venema

Werkwijze

Intake

Na het invullen van het contactformulier volgt er een kennismakingsgesprek. Wat ik graag wil weten is wat voor leerling ik voor me heb, of hij / zij al ervaring heeft en wat zijn / haar motivatie is om te leren autorijden. Een vast onderdeel van het intakegesprek is het afnemen van een leerstijlentest. Daarvoor gebruik ik de leerstijlentest van Kolb. Met behulp van deze test kan ik op eenvoudige wijze de eigen leerstijl van je vaststellen. De uitslag van de test blijft in jouw bezit.

 

 

Intest

Onder intest versta ik dat we samen een stukje gaan autorijden. Zo krijg ik een indruk van wat je al kent en kunt met betrekking tot het autorijden. Samen met de uitkomst van de leerstijlentest en mijn indruk van hoe je gereden hebt maken we een plan om je die vaardigheden, kennis en kunde aan te leren om het rijbewijs te halen.

Advies

Het is aan te raden om rijlessen te nemen van anderhalf tot twee uur per week. Mijn ervaring is dat kennis en kunde dan langer blijft hangen. Ook zit er in een les tijd om andere leerlingen op te halen en om jezelf weer weg te brengen. Je hebt zo meer tijd om te lessen.

 

 

Lestijden

Rijschool Henk Venema is een flexibele rijschool. Zo wordt er overdag, s’avonds en op de zaterdagen tot 16.00 uur gelest. Ik richt me met deze flexibele instelling niet alleen op jongeren, maar ook op werkenden die overdag een druk bestaan hebben. Deze mensen bied ik de mogelijkheid om s’avonds hun rijbewijs te halen. Het aantal lessen per week is flexibel en afgestemd op jouw wensen en mijn mogelijkheden.

Waar

Mijn werkgebied is regio Arnhem, Doetinchem en omgeving. Examenplaatsen zijn: Arnhem en Doetinchem. Ik zal wel proberen om de leerlingen zo in te plannen dat er zo weinig mogelijk aanrijtijd verloren gaat.

 

 

Auto

Voor de autorijlessen maak ik gebruik van een Volkswagen Golf Sportsvan TDI.

Theorielessen

Je kunt bij de rijschool zowel een theorieboek als een vragenboek aankopen. Ook zijn er examenvragen op CD-rom verkrijgbaar. Dit zijn altijd de nieuwste boeken met de laatste nieuwe regels. Daarnaast is het mogelijk om een theoriecursus via het internet of bij de rijschool te volgen. Tot slot bied ik de mogelijkheid om het theorie-examen via de rijschool aan te vragen.

 

 

Examen

Om een tussentijdse toets of praktijkexamen personenauto te mogen doen moet je eerst in het bezit zijn van het theoriecertificaat. Voor deelname aan zowel het theorie- als het praktijkexamen moet u minimaal 16,5 jaar zijn. Deze leeftijdsgrens geldt ook voor de rijlessen.

Voordat de rijschool een tussentijdse toets en/of praktijkexamen voor jou aanvraagt moet jij daar eerst toestemming voor geven. Dat doe je met een machtiging bij het CBR via mijn.cbr.nl met jouw DigiD. mijn.cbr.nl met uw DigiD. Na ontvangst van de machtiging, en jouw burgerservice nummer, zullen we samen een tussentijdse toets en/of praktijkexamen voor jou aanvragen.

De rijschool werkt met het TOP ONLINE SYSTEEM van het CBR. Dit betekent dat ik rechtstreeks contact heb met het netwerk van het CBR. Hierdoor kan ik alle beschikbare data in een oogopslag zien en kunnen wij (spoed) toetsen/examens zeer snel indelen.

De rijopleiding in stappen

De Rijopleiding In Stappen (RIS) is een methode die structuur geeft aan de rijles. Het is bewezen dat deze methode de slagingskans verhoogt. Dit komt door de duidelijker structuur die gegeven wordt met behulp van modules, stappen, handelingen en scripts. Het stap voor stap leren auto rijden en het thuis kunnen nalezen van deze geleerde stappen bevordert het rijproces.

De rijlessen bij de RIS methode worden verdeeld in 4 modules. Elke module wordt afgesloten met een toets. Je kunt niet zakken voor een toets. Als het resultaat niet voldoende is, krijg je gerichte adviezen en tips om de resultaten voor de volgende toetsen te verbeteren. Alle gegevens zullen bijgehouden worden op een persoonlijke leerlingkaart. Door de leerlingkaart en de 3 toetsen voor het rijexamen weet je hoe je ervoor staat. Je weet waar je nog aan moet werken, maar je weet ook wanneer je er klaar voor bent. Zo ga je zelfverzekerd op voor het praktijk examen.

 

 

Voordelen van ris

Hoger slagingspercentage Duidelijke structuur Stap voor stap leren auto rijden Thuis zelfstandig leren en nalezen Heb je vragen over de RIS methode? Neem dan contact op met Rijschool Henk Venema of kijk voor meer informatie bij het CBR: Rijopleiding In Stappen (RIS)